szavazz a legszebb pécsi versre

Címkék: magyar

2010.03.03. 08:35

Pethőné tanárnő küldte az alábbi levelet:

"Kedves Gréti, Roland, Bendzsi, Marci,  a 20. témakörhöz kérem minél többeknek forwardozni!!! Olvasásra!  Köszönöm: PNCS"

maga a forwardolni való levél:

A legszebb pécsi versek kiválasztására irányuló "kampány" népszerűsítésében kérjük támogatásotokat, aktív részvételeteket.

 A TÖBBI A TOVÁBB GOMB MÖGÖTT...

 

 

VERSBEN ÉLŐ PÉCS

 

 

 

SZAVAZZON KEDVENC PÉCSI VERSÉRE!

 

 A legkedveltebb pécsi verseket keresi a Jelenkor Alapítvány a Művészetek és Irodalom Házával közösen. Arra vagyunk kíváncsiak, vajon melyik az a 15-20 költemény, amely a legközelebb áll az Ön, azaz a nagybetűs OLVASÓ szívéhez, ízléséhez.

 

 

Háromtagú szakmai zsűri válogatta ki azt a100 emblematikus, pécsi kötődésű költeményt, melyekre bárki leadhatja szavazatát.

 

A legtöbb szavazatot elnyerő verseket a Költészet Napja programsorozatához kapcsolódóan április 12-én a Művészetek és Irodalom Házában 19 órakor megrendezett gálaműsoron többek között Dunai Tamás, Kézdy György, Kiss Mari és Sólyom Katalin (az ötlet gazdája) adja elő.

 

A verseket interneten a www.jelenkor.net weboldalon lehet elolvasni, továbbá elérhetők a www.pmh.hu oldalról is.

 

 

Ízelítőül a versek egy része március folyamán hallható a Versmondó Pedagógusok tolmácsolásában az MR6 Régió Rádió és a Pécs TV kulturális magazinműsoraiban.

Szavazni elektronikusan szintén a www.jelenkor.net weblapon lehet. Emellett szavazatát személyesen vagy postai úton is leadhatja a Művészetek és Irodalom Házában (7621 Pécs, Széchenyi tér 7-8.)

 

  A szavazás 2010. március 31-én zárul.

 

 

A program címadója és egyben fővédnöke Bertók László Kossuth-díjas költő.

 

 

A projekt az EKF – Pécs2010 civil programsorozatának része.

 

 

 Arra kérünk benneteket, hogy lehetőség szerint óráitokon, fakultáción, szakkörön stb. hívjátok fel a diákok figyelmét az akcióra, esetleg néhány mű közös elolvasásával keltsétek fel érdeklődésüket az egyéni olvasgatásra, szavazásra. És természetesen örömmel vesszük, ha ti magatok és a környezetetekben élő irodalomkedvelő felnőttek is részt vesznek a programban, akár csak néhány mű elolvasásával is.

A programról plakátot és szórólapot ezen a héten eljuttatok hozzátok.

Jó olvasgatást kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://babits06e.blog.hu/api/trackback/id/tr811804973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

legszebb pécsi vers: Punnany Massif - Turist gájd (Pécs) :D
na forwardoztátok srácok?
én deleteltem
süti beállítások módosítása